FotoAls ouders hun kindje verliezen aan de dood, dan weten omstanders (familie, vrienden , buren, kennissen) meestal niet goed hoe hier mee om te gaan.
Wat moeten ze doen, wat zeg je tegen ouders die hun kindje moeten missen.
Dat is voor de meeste mensen heel moeilijk om mee om te gaan.

Vaak komt het erop neer dat men er maar niet naartoe gaat, althans niet meteen, maar even een tijd wacht tot het een beetje over is ,denk men al snel.
Maar een kindje verliezen dat gaat niet over, nooit!
Dat gaat de hele rest van je leven met je mee.
Dus wanneer ga je er wel weer op bezoek, wanneer neem je de telefoon op en ga je ze even bellen.

Ouders voelen zich vaak een beetje in de steek gelaten, juist nu ze andere mensen, vrienden, familie, buren zo hard nodig hebben, laten ze niets van zich horen of bellen wel maar zeggen, "ik kom binnenkort bij jullie langs, als ik het wat minder druk heb".

Jammer! Bel ze op en maak een afspraak om langs te komen of ga gewoon even langs en vraag of je gelegen komt.
En als je niet weet wat je moet zeggen dan kun je dat ook gewoon zeggen, "ik weet niet wat ik tegen jullie moet zeggen, ik kan niet de juiste woorden vinden voor het grote verdriet wat jullie is overkomen.".
Dat is ook goed, ouders snappen het wel, ze weten zelf ook nog niet hoe ze weer verder moeten in een wereld die voor hen is blijven stilstaan, maar die wel gewoon door draait.

Wanneer je even langs wil gaan, kun je ook een mooi troostkado meenemen voor ze, dan is het makkelijker, het troostkado doet het woord voor jou, het kado zegt "ik wil jullie een hart onder de riem steken, ik vindt het zo erg voor jullie".
En tevens geef je de ouders een kado dat ze waarschijnlijk altijd zullen blijven koesteren, met heel hun hart.

Het wordt na die eerste keer makkelijker om even langs te gaan, even een praatje te maken, misschien de hond even uitlaten, kinderen van school halen, een boodschapje doen, wat te eten brengen, misschien even oppassen als ouders naar het kerkhof willen.

Vergeet ook de jaardag en sterfdag van het kindje niet, het is zo fijn voor ouders als ze weten dat anderen ook aan hun en hun kindje denken op die beladen dag.

Wij van troostkado hebben dit alles zelf meegemaakt, niet als familie of buur, maar als ouders die 3 kinderen moeten missen.
We weten hoe moeilijk het is, dat is ook de reden dat we onze tweede webwinkel hebben geopend na de eerste winkel Prematuurkistje.nl, waar we ouders een hart onder de riem steken door mooie en unieke producten voor het afscheid van hun kindje aan te bieden.

Onze tweede webwinkel is geopend sinds 4 december 2020.
Troostkado.nl daar hopen we niet alleen de ouders mee te helpen maar ook u, de opa en oma van het kindje dat zo ontzettend gemist wordt, u als familie, vrienden of buren.

Wij heten u welkom in onze troostkado winkel, heeft u vragen, mist u iets, wilt u iets delen met ons, neem gerust contact met ons op, we doen ons best om u te helpen.

met warme groet,
Tina